Engelliler Haftası kapsamında, Global Kapsayıcı Turizm Üssü projesi..

Engelliler Haftası kapsamında, Global Kapsayıcı Turizm Üssü projesi..
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.05.2024
A+
A-

Global Engelliler Vakfı 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Global Kapsayıcı Turizm Üssü projesinde “Erişilebilir Şehir Karaman “mutabakatı düzenledi.

Global Engelliler Vakfı Karaman’ın Global Kapsayıcı Turizm Üssü projesinde “Erişilebilir Şehir Karaman “mutabakatı ile Karaman’ın tarihi ve kültürel mirasının Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ve medya kuruluşlarının katkısıyla ulaşılabilir bir şehir, turizm alanında hak ettiği yere ulaşılması hedefleniyor.
Global Engelliler Vakfı olarak, her zaman Erişilebilir Şehir Karaman Mutabakat Deklarasyonu’nda;
“Dünya nüfusunun %15’ini oluşturan engelli haklarını tanıyoruz. Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi; Madde 5 Eşitlik; “ayrımcılık yapılmaması” Madde 8 Bilinçlendirme; Madde 9 Erişilebilirlik; Madde 10 Yaşam Hakkı; Madde 17 Kişinin Bütünlüğünün Korunması; Madde 18 Seyahat Özgürlüğü; Madde 19 Bağımsız Yaşama ve Topluma dâhil olma; T.C. 5378 Sayılı Engelliler Kanunu; Yerel Yönetim Mevzuatı… Herkes için onurlu ve adil yaşam ilkemizdir. Bunun için tüm yaşam alanlarının GEV571 Evrensel Standartlarına uyum ve uygunluğunu kabul ediyor ve destekliyoruz. Erişilebilir Turizm Şehri Karaman-Göktepe ortak hedefimizin bölgemiz, ülkemiz ve dünya için Rol Model bir uygulama olacağını biliyoruz. GEV571 Global Kapsayıcı Uygulama Projeleri; GEV İleri Yaşam “GERİATRİ Merkezi; GEV Paralimpik Spor Kompleksi, GEV Karavan Park; GEV Kapsayıcı Devre Mülk, GEV Rol Model Ev & Müze gibi Yılda 1 Milyar Geceleme 57 Milyar Dolar Katma değere ulaşan Erişilebilir Kapsayıcı Turizm yüksek potansiyelinden Karaman’ın hak ettiği yeri ve katma değerini önemsiyoruz.“

Mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan Global Engelliler Vakfı Kurucu Başkanı Necdet Öztürk, “Global Engelliler Vakfı kurucu başkanıyım. 100’ü aşkın ülkede örgütlü, bütün engel grupları adına kurulmuş bir yapıyız. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle Karaman ve Konya ilini erişebilir bir şehir olarak ilan etmek ve gerekli bir altyapıyı inşa etmek adına valilik, belediye, üniversite ve medya iş birliğiyle bu süreci hızlandırmak için burada bulunuyoruz. Global Kapsayıcı Turizm potansiyelinde konuyla alakalı yılda 1 milyar konaklama rakamını göz önünde bulundurduğumuzda, Konya ve Karaman illerinin hak ettiği nasibini almasını temenni ediyoruz. Karaman’ın tarihi ve kültürel mirasını dünyaya tanıtılması konusunda medyanın buradaki önemi çok büyük bu nedenle yapılan bu iş birliğiyle gereken noktaya ulaşacaktır. İlginiz için teşekkür ederim.” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.