Biden’dan İran destekli güçlere saldırı emri

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’de İran’a yakın gruplara hava saldırıları düzenlediğini duyurdu. CENTCOM, “X” sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, hava saldırılarının, İran Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC) ve ona yakın grupların kullandığı Suriye’nin Ebu Kemal ile Mayadin kentleri civarındaki tesislere yapıldığını kaydetti.

Biden’dan İran destekli güçlere saldırı emri
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.11.2023
A+
A-

Açıklamada, “ABD kendisini, personelini ve çıkarlarını savunmaya devam edecektir” denildi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bir başka açıklamada, Başkan Joe Biden’ın verdiği talimat doğrultusunda saldırının gerçekleştiğini kaydederken, daha fazla operasyon düzenlenebileceğini ima etti. Austin’in açıklamasında, “ABD Başkanı için ABD personelinin güvenliğinden daha önemli bir öncelik bulunmuyor, bugünkü eylem ABD’nin bölgede kendisini, personelini ve çıkarlarını savunacağını açıkça göstermek için gerçekleştirildi” denildi.

İsrail’le Hamas arasında başlayan savaşın ardından Irak ve Suriye’de ABD ordusuna yönelik saldırılardan sonra ABD, 26 Ekim’den bu yana bölgeye bugünküyle birlikte üç hava saldırısı düzenledi. ABD’nin Irak ve Suriye’deki tesislerine toplamda 40’a yakın saldırı düzenlendiği belirtiliyor. Saldırılar sonucu 45 ABD askerinin yaralandığı haber veriliyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.