‘Ya büyük bir savaşa ya da büyük bir barışa gideceğiz’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar’ın başkenti Doha’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile ortak basın toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu.

‘Ya büyük bir savaşa ya da büyük bir barışa gideceğiz’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.10.2023
A+
A-

“Gazze’de yaşananlar tüm insanlığın vicdanını sızlatmaktadır” diyen Fidan, vicdan sahibi olan herkesi, tüm dünyanın gözü önünde işlenen bu vahşete dur demeye çağırdı. 

‘Derhal ateşkes’

“Gazze’deki Filistinlilerin yurtlarından sökülerek atılmasına razı gelmeyeceğiz” diyen Fidan, bunun sadece Filistinlilere yapılan bir zulüm değil, aynı zamanda Mısır, Ürdün, Lübnan’ı da istikrarsızlaştıracağını vurguladı.

Gazze’ye yönelik bir kara harekatının bu vahşeti, tam bir katliama çevireceğini belirten Fidan, “Hemen ateşkes ilan edilmeli ve insani yardımlar için bir koridor oluşturulmalıdır… Bölgemiz, tam manasıyla bir dönüm noktasındadır. İçinde bulunduğumuz konjonktürden ya daha büyük bir savaşa ya da daha büyük bir barışa gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Katar Emiri ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani tarafından kabul edildi. Görüşmede Türkiye-Katar ilişkilerinin yanı sıra Filistin’deki son durum ile bölgesel ve uluslararası gelişmelere ilişkin konular hakkında görüş alışverişi yapıldı. –DOHA İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.