Yoğun gündemli sürpriz zirve

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifak ortağı MHP lideri Bahçeli’yi Meclis’in 1 Ekim’deki açılışı öncesi kabul etti. İsveç’in NATO üyelik süreci, yeni anayasa, emekli maaşları, yerel seçim hazırlıkları ana gündem oldu.

Yoğun gündemli sürpriz zirve
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.09.2023
A+
A-

Aslıhan Altay Karataş – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile resmi programında olmadığı için sürpriz olarak nitelenen bir görüşme gerçekleştirdi. Beştepe’deki zirvede İsveç’in NATO üyeliği katılım protokolünün Meclis’e sunumu, Aile ve Gençlik Bankası kurulmasına ilişkin kanun teklifi ve yerel seçim çalışmaları gündemin önemli başlıkları arasındaydı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabul yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.  

Edinilen bilgiye göre, 1 Ekim’deki yasama yılı açılışı öncesi gerçekleşen kritik zirvede Meclis gündemine önümüzdeki günlerde gelmesi beklenen yasal düzenlemeler öncelikli olarak ele alındı. Bu kapsamda sivil ve özgürlükçü yeni anayasa çalışmaları, İsveç’in NATO üyeliği katılım protokolü ile Aile ve Gençlik Bankası kurulmasına ilişkin kanun teklifi çalışmaları değerlendirildi. İki lider ayrıca emekli maaşlarına yönelik düzenleme ve yerel seçim hazırlıkları konusunda da görüş alışverişinde bulundu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nahçıvan ziyareti dönüşünde İsveç’in NATO üyeliğiyle ilgili protokolün Meclis’te ne zaman görüşüleceğine ilişkin soruya “Cumhur İttifakı olarak aramızda görüşmelerimizi yapacağız. Ona göre de parlamentoya müracaatımızı da bu arada yapıp, parlamentomuz nasıl bir takvim belirlerse, onu da orada takip edeceğiz” yanıtını vermişti. 

10’uncu görüşme

Erdoğan, Bahçeli ile bu yıl içinde 10 kez görüştü. İki lider, en son 29 Ağustos’ta Bahçeli’nin Beytepe semtindeki konutunda bir araya gelmişti. Erdoğan’ın Bahçeli’yi ziyareti yaklaşık 1 saat sürmüş, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın iş birliği seçenekleri masaya yatırılmıştı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.