Yenidoğan bebeğini ve kocasını öldürmeye kalktı! ‘Birlikte olmamızın tek yolu buydu’

Doğumdan sonra sürekli kabuslar görüyordu. Öyle ki, artık uyumak dahi istemiyordu, 40 saat boyunca uykusuz kalan genç kadın, yaşadığı psikozun etkisiyle kendisiyle beraber yenidoğan bebeklerini ve kocasını neredeyse öldürdüğünü anlattı.

Yenidoğan bebeğini ve kocasını öldürmeye kalktı! ‘Birlikte olmamızın tek yolu buydu’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

İngiltere’de kayıtlara geçen olaya göre, Laura isimli bir kadın, 40 saatlik uykusuzluğun ardından doğum sonrası psikoz yaşamaya başladı ve kocası ile yenidoğan bebeklerini öldürmeye kalkıştı.

Yerel bir televizyon kanalına konuşan 35 yaşındaki kadın, halüsinasyonlar görmeye başladıktan sonra kocası ve bebeğiyle olmanın tek yolunun ‘onları öldürmek olduğuna’ inandığını anlattı.

SÜREKLİ KABUS GÖRÜYORDUM, UYUMAK İSTEMEDİM

Bir markanın ofis yöneticisi olarak çalışan kadın, daha önce herhangi bir akıl sağlığı sorunu yaşamadığının da altını çizdi.

Laura şöyle konuştu:

“Sürekli kabus görüyordum. Gördüğüm kabuslarda kızım ve eşim ölüyordu. Ortalığa saçılıyorlardı. Bu yüzden uyumak istemedim. Eşim uyudukça ona da agresif davranmaya başlamıştım.”

‘BİRLİKTE OLMAMIZIN TEK YOLU BUYDU’

Genç kadın, kendisini giderek daha agresif hissetmeye başladığını kaydederek, bir defasında arabayla yolda oldukları esnada neredeyse ailesini öldüreceğini şöyle anlattı:

“Dan araba kullanıyordu ama kafamda sanki uykuya dalmak üzereymiş gibi düşünüyordum, normalden daha uzun süre göz kırpıyordu, bu yüzden ondan kenara çekmesini istedim ve benim kullanacağımı söyledim. Sürücü koltuğuna oturup ağladım ve ona halüsinasyonlar gördüğümü anlattım. Gerçekten çok üzüldüm ve beni rahatlatmadığı için bu beni kızdırdı ve ona buna son verip veremeyeceğimi sordum. Sanki biri içimizden birini almaya çalışıyormuş gibi hissettim ve sadece birlikte olmamızı istedim, dolayısıyla mantıksal olarak birlikte olmanın tek yolu bunu bitirmekti. Gittikçe daha hızlı gidiyordum ve bir duvar gördüm. Dan ‘lütfen dur, lütfen dur, Olivia’nın bir anneye ve geleceğe ihtiyacı var, lütfen dur’ diye bağırıyordu.”

Dan arabanın çalıştırma/durdurma düğmesine bastı, bu da arabayı yavaşlattı ve kendisini ve Olivia’yı arabadan çıkarmayı başardı. Genç kadın, bu olaydan sonra derhal tedavi altına alındı.

Doğum sonrası psikoz, doğum yapan yaklaşık bin anneden birinde görülen ciddi bir psikolojik hastalık olarak biliniyor. Hastalık, tıbbi acil durum olarak tedavi gerektiriyor. Halüsinasyonlar, sanrılar, moral bozukluğu ve kafa karışıklığı gibi belirtiler genellikle ilk iki hafta içinde ortaya çıkıyor. 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.