Hayat, okula gidince güzel

Eğitimi uzun ömürlü olmakla doğrudan ilişkilendiren ilk sistematik araştırmaya göre, okulda geçirilen her yıl yaşam beklentisini artırıyor.

Hayat, okula gidince güzel
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.01.2024
A+
A-

Bir başka ifadeyle, okula gitmek yaşama sevinci yaratarak ömrü uzatıyor. Okula gitmemek ise sigara ya da içki içmek gibi ölümcül etkiye neden oluyor. Tıp dergisi “Lancet”te yayımlanan araştırma için İngiltere, ABD, Çin ve Brezilya gibi ülkelerden veriler kullanıldı.

Yaşama bağlıyor

Çalışmada, bir insanın tam zamanlı eğitim görmesi halinde ölüm riskinin her yıl için yüzde 2 azaldığı ortaya çıktı. Analize göre, ilk, orta ve yüksek öğrenimi tamamlamak, ömür boyu sağlıklı beslenmeye eş değer ve resmi eğitimi olmayanlarla karşılaştırıldığında ölüm riskini yüzde 34 azaltıyor. Tabii bunda eğitimli insanın daha bilinçli, daha özgür yaşaması da büyük rol oynuyor.

Sigara kadar zararlı!

 Okula gidememek ise 10 yıl boyunca her gün 10 sigara içmek, beş kadeh içki tüketmek kadar sağlığı olumsuz etkiliyor. Etkileyici araştırmayı, Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’yle Washington Üniversitesi’nden akademisyenler yaptı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.