Uzay yolculuğu için geri sayım! Erdoğan: Gurur Duy Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Uzay Programımız kapsamında ilk kez bir vatandaşımızı bilim misyonuyla uzaya gönderme hedefimize ulaşmamıza çok az kaldı. paylaşımında bulundu.

Uzay yolculuğu için geri sayım! Erdoğan: Gurur Duy Türkiye
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.01.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Millî Uzay Programımız kapsamında ilk kez bir vatandaşımızı bilim misyonuyla uzaya gönderme hedefimize ulaşmamıza çok az kaldı.  Gurur Duy Türkiye!” ifadelerini kullandı.

Millî Uzay Programımız kapsamında ilk kez bir vatandaşımızı bilim misyonuyla uzaya gönderme hedefimize ulaşmamıza çok az kaldı.

Gurur Duy Türkiye! 🇹🇷 pic.twitter.com/t9kAOFvjY2

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) January 10, 2024

İlk Türk Uzay Yolcusu Gezeravcı: “Uzay misyonu gelecek nesillere ilham verecek”

Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu çerçevesinde uzaya gidecek ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, “Ülkemizin 100. yılında icra etmek, bugüne kadar fazlasıyla yer alma konusunda hak ettiğimiz bir platformda, uzay ortamında ilk görevimizin icrasıyla yerimizi alacak olmamız son derece mutluluk verici. Gelecek nesillerimize ilham kaynağı olması, onların bugüne kadar kısıtlamak zorunda oldukları hayallerini artık uzayın derinliklerine taşımaya vesile olacak bir görev olması da mutluluk verici” dedi.

Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu çerçevesinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek olan astronot Alper Gezeravcı, 18 Ocak saat 01.11’de Kennedy Uzay Üssü’nden gerçekleştirilecek olan fırlatma ile uzaya çıkan ilk Türk olacak. 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.