İhracatçılar Merkez Bankası Başkanı Dr. Erkan’ı ağırladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan’ı ağırladı.

İhracatçılar Merkez Bankası Başkanı Dr. Erkan’ı ağırladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.12.2023
A+
A-

EKONOMİ SERVİSİ  – Dış Ticaret Kompleksi’nde Erkan’ın katılımıyla yapılan TİM Sektörler Konseyi toplantısında karşılıklı değerlendirmelerde bulunulurken, ihracatçılar açısından önemli görülen konular geniş bir kapsamda konuşuldu. 

TCMB Başkanı Erkan, fiyat istikrarının istikrarlı ve sürdürülebilir büyüme için önemine değindiği konuşmasında hem ihracatçıların dış talep nedeniyle yaşadığı zorlukların hem de ekonominin güçlü taraflarının farkında olduklarını belirtti. Erkan, küresel ekonominin geçirdiği dönüşümle birlikte Türkiye’nin yükselen potansiyelinden bahsederek “Fiyat istikrarı yoluyla öngörülebilirliğin artması, sizlerin bu potansiyeli gerçekleştirmesinin en güçlü destekçisi olacaktır” dedi. 

Toplantı sonrası açıklama yapan TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası Başkanı olarak ihracatçıların sorunları ile yakından ilgilendiğini söyledi. İhracatçıların uzun süre finansmana erişim konusunda sıkıntı yaşadığını hatırlatan Gültepe, şöyle devam etti: 

“Ankara’da üretimi ve ihracatı önceleyen bir ekonomi yönetimi var. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın TİM’i ziyaretini de ihracata ve ihracatçıya verdiği önemin bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz. Bizim için çok verimli bir toplantı oldu.” 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.