Son dakika: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan önemli açıklamalar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan katıldığı yayında gündeme dair merak edilen sorularını yanıtladı.

Son dakika: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan önemli açıklamalar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.10.2023
A+
A-

Gazze’de yaşananların son bulması için Türkiye neler yapıyor? Filistin meselesinde kalıcı çözüm nasıl sağlanacak? Türkiye’nin garantör ülkeler teklifinin detayları neler? Dışişleri Bakanı Hakan Fidan TRT Haber’de yayınında gündeme ilişkin merak edilenleri yanıtlıyor. Hakan Fidan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Filistin meselesi bizim için önemli bir mesela. Son kriz, son dram da bizi fazlasıyla endişelendirmekte. İsrail’in geçmişte de Gazze’ye yönelik çok ciddi operasyonları olmuştu. O dönemde de Cumhurbaşkanımızın görevlendirdiği ekipteydim. 7 Ekim’deki kriz birçok ilgili çevrenin gördüğü ama üstünü örttüğü bir kriz. İsrail’in son 10 yıldır bölgede yürüttüğü politikaların yanlışlığını ortaya koyan bir durum oldu.

‘YAŞANANLAR KİMSEYİ ŞAŞIRTMAMALI’

İsrail’in kendi komşuları içinde barış yapıp, Filistin ile 2’li devlet çözümünü kabul etmemesini bir hata olarak görüyorduk. Biz biliyorduk ki bu kriz bir yerden patlak verecek. Esas olarak konunun muhattabı Filistinlilere olan zulmün daha yaygın ve daha sık hale geldiğini gördük. Bunun bu şekilde patlaması ve bu krizin doğması kimse için şaşırtıcı olmamalı.

Şu an bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu resmi bütün çıplaklığı ile ortaya koymak gerekiyor. Biz ne yapıyoruz bu olanlar karşısında buna bakmak gerekiyor. 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.