Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim beyannamesini açıklıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı’nda açıklamalarda bulunuyor.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim beyannamesini açıklıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.01.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı’na katılıyor. 8 başlıktan oluşan beyannamenin ana teması ‘Gerçek belediyecilik’ olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları: Sözlerimin özellikle şu çatı altında farklı bir geleceğe, farklı bir doğuma vesile olmasını Allah’tan diliyorum. AK Parti Genel Merkezimizin toplantısını gerçekleştirdiğimiz ek binasının hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenleri yürekten tebrik ediyorum.

31 MART’I DEMOKRASİ ŞÖLENİ İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Geçmişte ülkemizde açık oy, gizli sayım yöntemiyle demokrasiyle uyuşmayan seçimler elbette yapılmıştır. Bu seçimleri ne milletimiz ne de tarih milli iradenin tecellisi olarak görmemiştir, kaydetmemiştir. Cumhurbaşkanı ilk defa 2014’te doğrudan halkın oyuyla belirlenmiştir. Türkiye’nin geçtiği 2018 yılında ve 2023’ün mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanı ve Meclise seçimleri ülke tarihimizin önemli dönüm noktaları arasında yerini almıştır. Yerel seçimler de bu tabloya benzer seyir izliyor. Çok partili dönemin 15. belediye başkanlığı seçimini 31 Mart’ta yine bir demokrasi şöleni içinde gerçekleştireceğiz. 31 Mart’ta elde edeceğimiz netice ülkemizi dünyada hak ettiği yere yükseltme doğrultusunda bize güç verecektir. 

SİNSİ NİYETLERİ BOŞA ÇIKARACAĞIZ

İçeride ve dışarıda Türkiye’nin tökezlemesini yeniden eski zayıf günlerine dönmesini bekleyen bir güruh var. Asıl hedef Türkiye’dir. Bu sinsi niyetleri de boşa çıkarmış olacağız. Sözümüzü muhaliflere, adaylara değil, doğrudan milletimize söylüyoruz. Kısır hesaplarla uğraşanların aksine ufkumuzu geniş tutmaya çalışıyoruz. Şehirlerimizi gerçek belediyecilikle çalışmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 

KALBİNİ KAZANMADIK KİMSE BIRAKMAYACAĞIZ

Seçim günü olan 31 Mart’a kadar gelmeyene gideceğiz, sevmeyeni sevdireceğiz. Kalbini kazanmadık kimse bırakmayacağız. Hiç kimseyi atlamadan, herkese teker teker dokunacağız. Seçimin sandıkta kazanıldığını bileceğiz. Her seçimin önemli olduğunu aklımızdan asla çıkarmayacağız. Sizlerden seçim gününe kadar her anı değerlendirmenizi istiyorum.

SEÇİM BEYANNAMEMİZİN BAŞLIĞI

Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazırız, kararlıyız. Seçim beyannamemizin başlığını Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik’ olarak belirledik. Türkiye Yüzyılı, siyasetten ekonomiye, diplomasiden güvenliğe hayatımızın her alanı gibi şehirlerimizi de kapsıyor.

BEYANNAMEDE 8 BÖLÜM

Beyannamemiz, 8 bölümden oluşuyor. Birinci bölüm, “AK Parti’nin yerel yönetim vizyonu”… İkinci bölüm, “katılımcılık, şeffaflık ve hesap verebilirlik”… Üçüncü bölüm, “dirençli şehirler”…Dördüncü bölüm, “Türkiye Yüzyılında şehir ve çevre”… Beşinci bölüm, “toplumsal refah öncelikli şehir ekonomileri”… Altıncı bölüm, “duyarlı ve kapsayıcı sosyal belediyecilik”… Yedinci bölüm, “kültür üreten şehirler”… Sekizinci bölüm de, “hizmet ve eser belediyeciliği” başlıklarını taşıyor.

HER BELEDİYE KAMU KAYNAKLARINDAN ADİL BİR ŞEKİLDE YARARLANIYOR

Belediyelerimizi şov ve ajans belediyeciliği ilüzyonundan kurtaracağız. Şu anda bu engellendik diyenler AK Parti belediyelerinin aldığı paralardan fazlasını aldılar, alıyorlar. Diğer belediyelere ne veriliyorsa bunlar için de aynısı geçerlidir. Her belediye kamu kaynaklarından adil bir şekilde yararlanmaktadır.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.