Son dakika: Arnavutluk Başbakanı Rama Türkiye’de! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın toplantısında konuşuyor.

Son dakika: Arnavutluk Başbakanı Rama Türkiye’de! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.02.2024
A+
A-

Arnavutluk ve Türkiye arasında önemli anlaşmalara imza atıldı .Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın toplantısında konuşuyor. Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle: Sayın Rama’yı Ankara’da misafir etmekten büyük bir memmuniyet duyuyorum. Geçtiğimiz sene Türkiye ve Arnavutluk arasındaki diplomatik ilişkilerin yüzüncü yıl dönümünü ilan ettik.

Son dakika: Arnavutluk Başbakanı Rama Türkiye'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Ortak basın toplantısı öncesinde iki ülke arasında iş birliği anlaşmaları imzalandı. 

YENİ HEDEF 2 MİLYAR DOLAR

İmzalanan anlaşmalarla iş birliğimizin zeminini daha da güçlendirdik. Arnavutluk ile ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkardık. Yeni hedefimizi 2 milyar dolar olarak belirledik. 600’ü aşkın Türk firması ülke ekonomisine destek sağlıyor. Karşılıklı yatırımlarımızı arttırmak ve bağları daha da geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Sözümüzü tuttuk 3 ay gibi rekor bir sürede dostluk hastanemizi inşaa ettik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iyi veya kötü günlerinde Arnavutluk halkının yanlarında olmayı sürdüreceğiz.

ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

Resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Rama, beraberindeki heyetle Anıtkabir’i ziyaret etti. Aslanlı Yol’dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine gelen Rama, buraya çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Son dakika: Arnavutluk Başbakanı Rama Türkiye'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Ardından hatıra fotoğrafı çektiren ve Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Rama, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Rama, deftere şunları yazdı: “Adında, modern Türk devletinin köklerini bulduğumuz ve mirasında, Türk toplumunun kimliğini renklendiren büyük lideri hatırlıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kalıcı varlığı, günümüzde bile eşine rastlanması zor bir kapsayıcılığı, barışı ve ilerlemeyi gösteriyor. Zekası, onun, kadınların özgürleşmesinin önemini fark etmesine yol açtı. Milletine olan sevgisi, onu, ilerlemeyi, okuryazarlığı sahiplenmeye ve gelişme tutkusu ile değerli vizyonunu kanıtlayan ekonomik reformları desteklemeye yöneltti.

Burada, Atatürk’ün ebedi istirahatgahının kutsal mekanında, onun sevgi ve barış gibi beklenmedik yollarla başarılan modern Türkiye vizyonunu kutluyoruz.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.