Meteoroloji’den 7 kent için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış ve kar

Türkiye hafta sonuyla beraber yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Meteoroolji 7 kenti sarı kodla uyardı. Kuvetli yağmur ve kar yağışı var.

Meteoroloji’den 7 kent için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış ve kar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.03.2024
A+
A-

Türkiye geneli yağışlı havanın etkisi altına girdi. Pazar gününden itibaren yurt genelinde hava sıcaklarının artması bekleniyor. Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının Pazartesi gününden itibaren tüm yurtta artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Meteoroloji’den 7 kent için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış ve kar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son tahminlere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Ankara çevreleri ile Mersin’in doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL’DA YAĞIŞ DEVAM EDECEK

İstanbul’da bugün de yağmur devam edecek. Sıcaklıklar 7 ile 11 derece arasında değişecek.

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Adana’nın doğusu, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay’ın kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji’den 7 kent için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış ve kar

Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Gece saatlerinde batı kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu aktarıldı.

Meteoroloji’den 7 kent için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış ve kar

Yağışların, Adana’nın doğusu, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay’ın kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Genel olarak yağmur ve sağanak, sıcaklıkların düşmesiyle 1000 m üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve kar yağışı beklenen yerlerde tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji’den 7 kent için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış ve kar

7 KENTE SARI UYARI

Meteoroloji`nin sarı kodla uyardığı kuvvetli yağış ve bazı kesimlerde kar beklenen o iller; Adıyaman, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin ve Şanlıurfa 

Sarı kod uyarısı nedir?
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

DON UYARISI

Meteoroloji’den yapılan açıklamada; ülkemizin iç ve batı bölgelerinde hafta sonunda sıcaklıkların düşmesine bağlı olaraka, Cumartesiyi pazara bağlayan gece, Marmara’nın güneyi (Çanakakele’nin iç kesimleri, Balıkesir) ile İç Ege’de (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak) hafif şiddetle, Pazar, Pazartesi günleri iç Anadolu ile BAtı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif yer yer orta şiddette, DOğu Karadeniz’in iç kesimlerinde orta şiddettte yer yer kuvvetli don hadisesesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmaka üzere ilgili vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Hava sıcaklıklarının, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise; genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

 ÇIĞ TEHLİKESİ

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması için uyarı yapıldı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.