Kayıt dışı sera kalmayacak

Kapalı ortamda bitkisel üretim faaliyeti gösteren tarımsal işletmelerin kayıt altına alınmasını amaçlayan “Kapalı Ortamda Bitkisel Üretim Kayıt Sistemi Yönetmeliği” Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kayıt dışı sera kalmayacak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.03.2024
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Kapalı alanlarda gerçekleştirilen tüm bitkisel üretim, coğrafi koordinatlarıyla kimliklendirilerek kayıt altına alınacak” dedi.

Ağustos 2025’e kadar

Yumaklı, Türkiye’nin örtü altı varlığı bakımından dünyada dördüncü, Avrupa’da ise İspanya’nın ardından ikinci sırada bulunduğunu aktardı. Örtü altı üretim alanlarının 764 bin dekara ulaştığı bilgisini veren Yumaklı, “Bu alanın 504 bin dekarı sera, 142 bin dekarı alçak tünel, 117 bin dekarı yüksek tünel alanı olup seraların 22 bin dekarı ise modern sera alanı. Ocak 2024 itibarıyla Örtüaltı Kayıt Sistemi’nde 61 bin üretici ve 485 bin dekar alan kayıt altında. Antalya, Mersin, Adana, Muğla, Burdur, İzmir, Aydın ve Hatay’daki alanlar, toplam örtü altı varlığımızın yaklaşık yüzde 92’sini oluşturuyor” dedi. Yönetmeliğe göre, Kapalı Ortamda Bitkisel Üretim Kayıt Sistemi (KOBÜKS) en geç 31 Temmuz 2025’e kadar faaliyete alınacak. Yazılım faaliyete alınıncaya kadar başvuru ve kayıtlar mevcut “Örtüaltı Kayıt Sistemi” üzerinden yapılacak.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.