İsrail ordusuna en ağır darbe! Bir günde sekiz asker öldürüldü, yarbay ve binbaşılar var

Gazze’yi işgale girişen İsrail ordusu son 24 saatte sekiz askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Bir yarbay, üç binbaşı ve bir yüzbaşının yer aldığı liste, işgal ordusunun en ağır kaybı oldu.

İsrail ordusuna en ağır darbe! Bir günde sekiz asker öldürüldü, yarbay ve binbaşılar var
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.12.2023
A+
A-

İsrail ordusunun Gazze’ye 7 Ekim’de başlattığı hava saldırıları, 31 Ekim tarihinde kara işgaline dönüştü. 300 bin yedek askeri göreve çağıran işgal ordusu, Gazze’deki aralıksız bombardımanda 18 bini aşkın Filistinliyi katletti.

Gazze’deki birçok mahalle ve şehir enkaza dönüşüp haritadan silinirken, işgal ordusu Filistinli gruplarla girdiği sokak çatışmalarında ağır kayıplar veriyor.

İsrail ordusu, hafta başında Gazze’de öldürülen her beş askerden birinin ‘dost ateşi’ veya diğer kazalar sonucu öldüğünü duyurdu.

Şoke edici açıklamaya göre, 13 asker işgale katılan arkadaşları tarafından ‘yanlışlıkla’ vuruldu. 13 asker; hava saldırısı, tank veya silahın ateşlenmesiyle öldü. 20 kişilik listedeki iki asker ise zırhlı araçların altında kalıp ezilerek öldü. İsrail ordusunun bombardımanında şarapnel yarası alan iki asker de yine kayıp listesine girdi.

Bu sabah ise İsrail ordusunun yayınladığı açıklama, ülke gündemini sarstı. Gazze’deki işgali altmış sekizinci gününde yapılan açıklamada, İsrail ordusu aralarında bir yarbay, üç binbaşı ve bir yüzbaşının da bulunduğu sekiz askerin son 24 saatte öldürüldüğünü duyurdu.

Listenin başındaki 35 yaşındaki yarbay Tomer Grinberg, Golani Tugayı’ndaki bir taburun başında işgale katılıyordu. Yarbay Grinberg’le birlikte aynı taburdaki binbaşı Roei Meldasi de Gazze’nin kuzeyindeki Şucaiyye’deki patlamada öldü.

Golani Tugayı’ndaki bir başka taburda yer alan binbaşı Moshe Avram Bar ve yüzbaşı Ben Shelly’de aynı patlamanın hedefi oldu. İsrail hava kuvvetlerinde komutan olan binbaşı Ben Shelyy’de ölen askerler listesinde.

Sekiz askerin bir günde öldürülmesiyle, İsrail ordusunun Gazze’deki kayıpları 113’e yükseldi.

Times of Israel, sekiz askerden yedisinin Şucaiyye’deki bir binada arama yaparken infilak eden bir patlayıcı nedeniyle öldüğünü yazdı. Büyük patlama sonucu yedi askerin ölmesinin yanı sıra çok sayıda işgal askeri de yaralandı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.