Gazze’deki 44 Türk vatanına kavuştu

Gazze’den tahliye edilen 44 Türk vatandaşı dün İstanbul’a getirildi. Türkiye’ye gelen savaş mağduru vatandaşlar, Gazze’nin yaşanmaz bir hale geldiğini belirterek Gazze halkı için yardım istedi.

Gazze’deki 44 Türk vatanına kavuştu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.11.2023
A+
A-

GÜLDEN ÇOKTAN- Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de kalan Türk vatandaşlarının Refah Sınır Kapısı üzerinden çıkartılmasına yönelik diplomatik süreç başlattı. Refah Sınır Kapısı’ndan geçen aralarında KKTC vatandaşlarının da olduğu 44 Türk, sınırda Türk diplomatlar tarafından karşılandı. Kahire’ye götürülen vatandaşlar, THY uçağıyla dün saat 14.40’ta İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı. İstanbul’a gelen savaş mağduru vatandaşlar ,Refah Sınır Kapısı’na yoğun bir bombardımanın altında zor şartlarda ulaştıklarını belirterek Gazze halkı için yardım istedi.

‘Büyük zulüm var’

Savaş mağduru bir yolcu, 27 yıldır Gazze’de yaşadığını belirterek duygularını şöyle anlattı: “Bu savaş bu zamana kadar yaşadığımız hiçbir savaşa benzemiyor. Orada çok büyük zulüm var… Refah Sınır kapısına ulaşırken de çatışmalar sürüyordu. Bombardıman altında sınıra ulaştık. Ailemle birlikte geldim. Oradaki insanlara yardım edilmesi lazım.”

Eşinin ailesini ziyaret için gittikleri Gazze’de savaşa yakalandıklarını söyleyen Muhsine Alnacar, “Türkiye’de olduğumuz çok muyluyuz. Çok zor günler geçirdik. Yaklaşık 2 aydır Gazze’deydik. Ayrılmamıza üç gün kala savaş başladı… Valizlerimizi bıraktık. Çocuğumu kucakladım hemen kaçtık… Refah sınır kapısında Türk bayrağını görünce çok mutlu olduk” diye konuştu.

Gazze’deki 44 Türk vatanına kavuştu

‘Düğüne gitmiştik’

Gazze’ye düğün için gittiklerini söyleyen Ahmet Saydam da, “Ancak düğünden iki gün önce savaş başlayınca düğün olmadı.Şartlar çok kötü. Yemek, elektrik ve su yoktu… Vefat eden yakınım olmadı ama ailem orada. Türk vatandaşı değiller. Ben Türkiye’de mezun oldum, doktorum. Eşim Türk” dedi.

Gazze’deki 44 Türk vatanına kavuştu

İsrail bombardımanında ailesinden 10 kişiyi kaybeden Muhammed Aknol.

‘Ailemden 10 kişiyi kaybettim’

Erkek kardeşinin ve eşinin şehit olduğunu söyleyen Muhammed Aknol, “Akrabalarımdan yaklaşık 10 kişi öldü. Çok zor… Her yeri bombalıyorlar. Artık orada hayat bitti” dedi. Türk ve KKTC vatandaşlarından oluşan 87 kişilik ikinci kafilenin de bugün Türkiye’ye ulaşması bekleniyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.