Fahiş fiyata geçici kapatma önlemi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, marketlerdeki fahiş fiyat artışlarına karşı yeni yasal düzenleme hazırlığında olduklarını belirterek, “Geçici kapatma yetkisi önereceğiz” dedi.

Fahiş fiyata geçici kapatma önlemi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.11.2023
A+
A-

MİTHAT YURDAKUL Ankara – TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bolat; stokçuluk denetimi, kasa-raf-fiyat farkı ve fahiş fiyat denetlerinin sürdüğünü belirterek, “Fiyatların emir komutayla veya her işletmenin, her esnafın, her şirketin başına birer tane komando ya da özel harekât dikerek tespit edilmesi mümkün değil; kimi zaman arz talep dengesiyle oluşuyor, kimi zaman üretim maliyetlerinin getirdiği şartlarda oluşuyor. Kimi zaman tamahkarlık yapanın fahiş fiyat uyguladığı yöntem olabiliyor” dedi. Piyasa bozucu faaliyetlere cezaların daha önce artırıldığını anımsatan Bolat, yeni bir kanun hazırladıklarını belirterek, “Bu tür cezalar ciddi manada artırılacak, hatta geçici kapatma cezasını da önereceğiz” diye konuştu. 

Bolat ayrıca, vize başvurularında yaşanan zorluklar konusunda şikayette bulundukları Avrupa Birliği’nden (AB) “Yeni bir hazırlık içindeyiz, bir vize kolaylığı süreci başlatacağız” cevabını aldıklarını açıkladı. Bu yıl taşımacılık kotasında AB ile sorun yaşanmadığını vurgulayan Bolat, “Kotaların artması konusunda tavsiyede bulunacaklarını söylediler” şeklinde konuştu. 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.