Erdoğan ile Putin Ukrayna’yı da konuşacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretiyle ilgili tam tarih henüz belli olmazken, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Erdoğan ile Putin Ukrayna’yı da konuşacak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.02.2024
A+
A-

Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Putin’in görüşmesinde, Ukrayna konusunun da ele alınacağını belirtirken, Türkiye’nin Rusya’yla iş birliği konusunda Anglosaksonlardan eşi görülmemiş bir baskı gördüğünü ancak yine de bu konuda bağımsız hareket etmeye devam ettiğini vurguladı.

Peskov, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Görüşmelerde bölgesel konular her zaman ele alınıyor. Planlanan görüşmede elbette Ukrayna konusu da ele alınacak. Ancak her şeyden önce Rusya-Türkiye ilişkileri, ticari ve ekonomik işbirliğimiz görüşülecek” ifadelerini kullandı. Batılı ülkelerin baskısına rağmen Türkiye’nin Moskova ile ilişkilerini sürdürme konusunda bağımsız bir yaklaşım sürdürdüğünü belirten Peskov, “Türkiye, bu konuda oldukça ilkeli ve bağımsız bir duruş sergileyen, bizimle ticari ve ekonomik iş birliğini sürdürmeye devam eden az sayıda ülkeden biri” ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.