Emniyet şeridindeki polis aracına çarpıp bir polisi şehit etmişti! Karar açıklandı

İstanbul Esenler’de emniyet şeridinde trafik kazasına ilişkin işlem yapan polis aracına arkadan çarparak 43 yaşındaki polis memuru Ferdi Ağdaş’ın ölümüne, polis memuru Muhammet Bektaş’ın yaralanmasına sebep olan 23 yaşındaki sürücü Berivan Yıldırım’ın tutuklu yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme 5 yıl hapis cezası verdiği Berivan Yıldırım’ın kararla birlikte tahliyesine karar verdi.

Emniyet şeridindeki polis aracına çarpıp bir polisi şehit etmişti! Karar açıklandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.01.2024
A+
A-

İstanbul’da 1 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen olayda, TEM otoyolunda kazaya bakan trafik polislerine Berivan Yıldırım’ın kullandığı otomobil çarptı. Kaza sonrası polis memuru Ferdi Ağdaş hayatını kaybederken, Muhammet Bektaş ise ağır yaralandı. Kazanın ardından şüpheli Berivan Yıldırım olay yerinden kaçarken, yanında olan arkadaşı Zehra Polatdemir ifadesinde alkol aldıklarını söyledi.

Olaydan iki gün sonra yakalanan Berivan Yıldırım hakkında, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Emniyet şeridindeki polis aracına çarpıp bir polisi şehit etmişti! Karar açıklandı

“OLAY TAMAMEN KAZADIR”

Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya tutuklu sanık Berivan Yıldırım avukatı ile birlikte katıldı. Duruşmada ilk olarak Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi tarafından gönderilen rapor okundu. Raporda sanık Berivan Yıldırım’ın asli kusurlu olduğu belirtildi. Duruşmada son savunması sorulan sanık Berivan Yıldırım, “Olay tamamen kazadır. Beraatime ve tahliyeme karar verilmesini istiyorum” dedi. Sanığın avukatı ise olayda kasıt olmadığını söyleyerek, “Müvekkilimizde kusur varsa bile kolluğun da olay yerinde gerekli önlemleri almamış olduğu açıktır” dedi.

5 YIL HAPİS VE TAHLİYE

Alınan son savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Berivan Yıldırım’ı, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme kararla birlikte sanığın tahliyesine de karar verdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.