Emine Erdoğan: Küresel Sıfır Atık Fonu için çalışmaya başlayacağız

BM Dünya Şehirler Günü programında açıklamalarda bulunan Emine Erdoğan, 2024 yılının Sıfır Atık Yılı ilan etmek için çalışmalarını sürdüğünü belirtti. Emine Erdoğan, Sıfır Atık Vakfı’nın kurulduğunu da söyledi.

Emine Erdoğan: Küresel Sıfır Atık Fonu için çalışmaya başlayacağız
REKLAM ALANI
Yayınlama: 31.10.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “BM Dünya Şehirler Günü” programında açıklamalarda bulundu.

Emine Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği acımasız saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilere başsağlığı diliyorum. Kadın çocuk yaşlı genç ayırt etmeksizin dünyanın gözü önünde bir kıyım gerçekleştiriliyor. Sadece insanlar hayatını kaybetmiyor, insanlığın ortak umudu da pervasızca yok ediliyor.

Dünyanın gözü önünde bir kıyım yapılıyor. Nefret, savaş ve düşmanlığı yayıldığı günlerde Gazze’deki saldırılar vicdanlarımızda yaralar açıyor.

Şehirler ortak geliştidiğinde medeniyeti de somut bir şekilde ortaya koyar. Şehir ve insan bir bütün olarak varlık bulur. İnsan şehir inşa ederken aslında taşın toprağın arasında kendisini inşa eder.

Hızlı kentleşme krizi beraberinde getiriyor. Araştırmalar 2050 yılına kadar her 10 kişiden 7’sinin şehirlerde yaşayacağını ortaya koyuyor.

İklim krizinin beraberinde getirdiği sayısız soruna karşı elimizde büyük bir güç var. O da şu an… Şimdiye odaklanmak gerekir. Somut kararlar almanın vakti. Hayallerimizi, düşüncelerimizi ve seslerimizi dünya için birleştirme vakti.

Kapsayıcı bir sürdürülebilirliği hayata geçirme vakti. Sürdürülebilirliği, yaşamı herkes için tesis etme vakti. Burada herkese bir görev düşüyor.

Türkiye’de 6 sene önce başlattığımız Sıfır Atık Projesi sınırları aşan küresel bir noktaya geldi. Sizleri de Sıfır Atık Projesi’ne destek vermeye davet ediyorum. Küresel Sıfır Atık Ödülleri tertip etmek için çalışıyoruz.

Önümüzdeki seneyi Sıfır Atık Projesi olarak ilan etmenin hazırlıklarını yapıyoruz. Küresel Sıfır Atık Fonu için çalışmaya başlayacağız.

Bir Sıfır Atık Vakfı kuruldu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.