Ankara adayı Turgut Altınok’tan CNN TÜRK’te önemli açıklamalar

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, CNN TÜRK’te Tarafsız Bölge programında soruları yanıtlıyor.

Ankara adayı Turgut Altınok’tan CNN TÜRK’te önemli açıklamalar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.02.2024
A+
A-

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’un açıklamalarından satır başları şöyle;  İyi gidiyor sokak iyi. Ulus’ta geziyorum cuma günü haldeki esnaflarımızı ziyaret gideceğim. Hacı bayram’dan Ulus’a 3 saatte gidebildim. İlgiden, sevgiden. 5 dakika ile 10 dakikadır mesafe Hacı bayram’dan hale gidişim 3 saat olmuştur. Esnaflarımızı geziyoruz, caddeleri geziyoruz. Sevgiyi hissediyoruz.

‘Ya istiklal ya ölüm diyerek’ milli mücadeleyi Atatürk başlatmasaydı bugün bizler yoktuk. Milli mücadelenin merkezi Ankara. Atatürk Milli Mücadele Müzesini mart ayında açacağız. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında başkentimize muhteşem eser kazandırdık. Keşke Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını hatırlatacak eser yapmış olsaydı. Sabah 10 – 10.30’da başlıyor programımız 11’e kadar devam ediyor. Tunalı’da ilgi vardı. Tunalı’da çok güzel ilgi ve sevgi vardı. Anketlerde de bu Tunalı’da çıkıyor. Tunalı’da başa baş çıkıyoruz.

ANKARA’DA NELER YAPILACAK?

Ulaşım ciddi bir problem. Zamanında otobüs gelmiyor, trafik ciddi bir problem. Elektrikli otobüsler alacağız. Filomuzu yenileyeceğiz. Duraklarda kuyruklarda bekleme dönemini hızlı şekilde bitireceğiz. Ankara’da ciddi bir trafik problemi var. Yeni bulvarlar yapılmadı, metro sözleri vardı onlar da yapılmadı. Ciddi bir trafik sıkışıklığı var. Yeni yollar yapılmadı. Yeni yollar, yeni bulvarlar yapacaksın, metrolar yapacaksın. Ankara’da bugün bizim projemizde 75 tane alt geçit üst geçit var. Trafiği çözmenin bir yolu metrodur. Büyükşehir belediye başkanın sözü vardı göreve gelirsem havalimanı metrosunu yapacağım. 5 santim yapılan metro yok Ankara’da. Havaalanı yolu metrosunu yapacağız. Ulaşım ciddi problem Ankara’da. 80 km metro vadediyoruz Ankara’ya. Yeni yollarla, bulvarlarla, metrolarla trafiği ve ulaşımın rahatlatılması lazım. Ankara’mızı metro ağlarıyla öreceğiz. 5 yıl içinde 17 tane alt geçit üst geçit yapıldı ama yeterli değil. Başkentimizi dünya başkenti yapacağız.

Ankara adayı Turgut Altınok'tan CNN TÜRK'te önemli açıklamalar

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.