AFAD duyurdu! Bolu’da 4.2 büyüklüğünde deprem

AFAD’da yer alan bilgilere göre Bolu’da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremle ilgili uzman isim Şükrü Ersoy açıklama yaptı.

AFAD duyurdu! Bolu’da 4.2 büyüklüğünde deprem
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.01.2024
A+
A-

Bolu’da Richter ölçeğine göre; 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluğa yol açmayan deprem, çevre illerde de hissedildi.

AFAD verilerine göre; Bolu’da saat 01.03’te 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Bolu merkez olan deprem, yerin 7,31 kilometre derinlikte gerçekleşti. Deprem, Düzce, Bartın, Karabük ve Zonguldak’ta da hissedildi. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaratmayan deprem, kısa süreli paniğe sebep oldu.

AFAD duyurdu! Bolu'da 4.2 büyüklüğünde deprem

CNN TÜRK’e bağlanan ve depremle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Şükrü Ersoy şu ifadeleri kullandı: Deprem sayılarında çok artış var. Türkiye’nin sadece deprem bölgesinde değil de 6 Şubat’ın etkilediği bölgenin dışında da depremler olmaya başladı. Bolu civarındaki depreme baktım. Tam Kuzey Anadolu fayının üzerine düşmüyor. Altında da önemli bir fay görünmüyor. Orada büyük bir deprem beklemem. Bolu’ya doğru gerginlik 99’dan sonra vardı. Doğu’ya doğru bir gerginlik vardı ama 4.2’nin büyük deprem olacağını düşünmüyorum. Diri faylar üzerine denk gelmiyor.

AFAD duyurdu! Bolu'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Zemin faktörünün en az fay kadar önemi olduğunu belirtmek gerekiyor. Kentsel dönüşüm projelerinde binaları zemine uygun yapmak gerekiyor. Bu deprem hasar verebilecek bir deprem değil. Artçı da diyemeyiz. Büyük deprem oluşturabilecek fay çizgileri üzerine düşmüyor depremin merkez üssü. Türkiye’nin yüzde yüzünün deprem bölgesi olduğunu düşünüp buna göre hazırlık yapmak gerekiyor. Zeminden kaynaklı olarak çok uzak depremlerden bile etkilenebiliyoruz. 

AFAD duyurdu! Bolu'da 4.2 büyüklüğünde deprem

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.