Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MİT ve Emniyet tarafından Mossad ajanlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yargı Reformunda sona gelindiğini söyleyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hazırlık sürecinin devam ettiğini açıkladı.
LİYAKAT VURGUSU: BİZ BU KRİTERDEN ŞAŞMAYIZ
Bakan Tunç, ‘Bizim tek kriterimiz liyakattır. Bize herkes ulaşabilir, mail atabilir, cep telefonlarına mesaj atabilir. Dolayısıyla bu anlamda tüm bu talepleri değerlendirecek olan ilgili komisyonlardır. Kanunen bizim bakanlığımızda kurulmuş olan komisyonlar var. Çok çeşitli sınavlardan, kademelerden geçerler. ÖSYM’nin yaptığı sınavları verirler. Sonra da liyakatı esas alan bizim kriterimiz vardır. Biz bu kriterden şaşmayız. O nedenle torpil iddiaları vs. bunları tamamen reddediyoruz. Talepleri alırız, onu değerlendirmek elbette kriterlere uymuyorsa o talepler elbette ki devre dışı kalır.’ ifadelerini kullandı.
YARGITAY’IN CAN ATALAY KARARI
Bakan Tunç, ‘Uzun süredir konuşuldu. AYM’nin kararından sonra Yargıtay bir karar verdi. 83. 14. maddesinin AYM kararıyla uygulanamaz kararı verdi. Burada Yargıtay’ın görüşü bu. AYM ise dokunulmazlıktan yararlanabileceği şeklinde görüş bildirdi. Son karar Yargıtay’ın vermiş olduğu karar. Bu süreçten sonra ilgililer başvuru yapar yapmaz onların vereceği karar.’ açıklamasını yaptı.
MİT’İN MOSSAD AJANLARINA OPERASYONU
Bakan Tunç, MİT’in Mossad ajanlarına düzenlediği operasyonda soruşturmanın devam ettiğini, 46 kişi için işlem yapıldığını belirterek, ‘4 soruşturmada 100’e yakın kişiye işlem yapıldı. Casusluk soruşturmaları yeni yapılmıyor’ dedi.
Tunç’ın açıklamaları şöyle; İsrail Dış İstihbaratının ülkemizde siyasi ve casusluk hareketlerine yönelik önceden de soruşturmalar açılmıştı. Şu an 36 kişi yakalandı. 12 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. MİT’in ve Emniyet’in verdiği deliller doğrultusunda Savcılığımız soruşturmayı sürdürüyor. Hakkında işlem yapılan kişi sayısı 100’ü geçmiş durumda. 25 kişi tutuklu. 4 ayrı dava ve soruşturma şu an devam ediyor.
Medeni Kanun dendiğinde çok farklı yerlere çekiliyor. 1946 yılında yürürlüğe girmişti. AK Parti gelmeden önce Medeni Kanun tümden değiştirilmişti. Biz kadını koruyan, daha da güçlendiren diğer yandan da aileyi güçlendiren, sapkın akımlara karşı koruyacak düzenlemeler.
İçeride yeni anayasa ile yaptığım konuşma elbette çağdaş. Günümüz ihtiyaçlarına cevap veren bir Anayasa. 28 Yasama döneminde inşallah partilerimiz parlamentoda uzlaşıya varır.