Tayland, esrarın eğlence amaçlı kullanılmasını tekrar yasaklıyor

Tahminlere göre Tayland’da esrar endüstrisi, gelecek yıl 1.2 milyar dolar değerine ulaşacaktı.

Tayland, esrarın eğlence amaçlı kullanılmasını tekrar yasaklıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.05.2024
A+
A-

Tayland hükümeti, iki yıl aradan sonra eğlence amaçlı esrar kullanımının yıl sonuna kadar yasaklanacağı açıkladı.

Başbakan Srettha Thavisin sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı’na mevcut kuralları değiştirmesini ve esrarı narkotik olarak yeniden yasaklı uyuşturucu maddeler arasına alınması için gerekli yasa tasarısını hazırlama talimatı verdim.” dedi.

Başbakan, “Bakanlık, bunun yalnızca sağlık ve tıbbi amaçlarla kullanılmasına izin veren bir mevzuatı kaleme almalı.” ifadesini kullandı. Başbakan Srettha’nın son açıklaması uyuşturucuyla mücadeleyle ilgilenen kurumlarla yaptığı toplantı sonrasında, yasadışı uyuşturuculara karşı sert bir tavır alma sözünü vermesinin ardından geldi.

Başbakan ilgili yetkililere önümüzdeki 90 gün içinde diğer yasak uyuşturucu maddelerle mücadelede ‘net ilerleme gösterilmesi’ talimatını verdi. Başbakan, “Uyuşturucu ülkenin geleceğini yok eden bir sorun, birçok genç uyuşturucu bağımlısı oldu. Bu konuda hızlı çalışmalı, uyuşturucu satıcılarının mal varlıklarına el koymalı ve tedaviyi yaygınlaştırmalıyız.” dedi.

Tayland, 2018’de esrarın sağlık için kullanılmasına izin veren ilk Güneydoğu Asya ülkesi oldu. Aynı zamanda ülke, 2022’de de eğlence amaçlı esrar kullanımını yasallaştırmıştı. O günden itibaren Tayland’da on binlerce esrar dükkanı açıldı.

Tahminlere göre Tayland’da esrar endüstrisi, gelecek yıl 1.2 milyar dolar değerine ulaşacaktı. Esrarın eğlence amaçlı kullanılmasını yasaklayacak yasa tasarısı, önce bakanlar kurulunda oylanacak.

Eğer kabine, bu tasarıyı onaylarsa parlamento yıl sonuna kadar tasarıyı görüşecek ve oylayacak.
Yeni tasarıya göre Tayland’da esrar, sağlık amaçlı kullanılmaya devam edecek. Tayland’da daha önceki hükümet, esrarın eğlence amaçlı kullanılmasını yasaklayacak tasarıyı parlamentoda geçirememişti.

Hükümetin değişmesiyle birlikte işbaşına gelen yeni iktidar, böylelikle yeni bir yasa tasarısını yeniden parlamentoya getirecek. Yasa tasarısına göre yasadışı biçimde esrar satan marketler kapatılacak. Ayrıca evde esrar yetiştirmek de suç sayılacak. Bunların yanında esrar ithalatı, ihracatı ve ticari kullanımı da yasaklanacak.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.