Tarım Bakanı Yumaklı’dan kurbanlık fiyatlarına ilişkin açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemenin TBMM tatile girmeden görüşülmesini beklediğini belirterek Her kurumun sorumlulukları var. Herkes sorumluluklarını yerine getirecek dedi.

Tarım Bakanı Yumaklı’dan kurbanlık fiyatlarına ilişkin açıklama
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara/ Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yumaklı, sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemenin sorulması üzerine “Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemede Meclis takvimini bilmiyorum. Ama bu yıl Meclis kapanmadan görüşülür diye düşünüyorum. Adalet, Çevre Şehircilik, İçişleri ve bizim bakanlığımız işbirliğinde çalışılıyor. Neden böyle bir çalışma yapılması gerekir? Her kurumun sorumlulukları var. Bakanlıklar, belediyeler, kurumlar… Herkes sorumluluklarını yerine getirecek, yasal düzenleme gerekiyorsa yapılacak, şimdi biz o kısımdayız. O devreye girdikten sonra, herkes sorumluluklarını yerine getirecek” diye konuştu. 

KURBANLIK FİYATLARINA ÖNLEM

Kurbanlık et fiyatlarıyla ilgili soruya da Yumaklı, “Kurbanla ilgili hiçbir sıkıntı olmayacak, kurbanlık hayvan sayımız yeterli. Et fiyatlarındaki spekülatif durumun kurban fiyatlarında da olma potansiyeli vardı, ama aldığımız önlemlerle ve açıklanan kurbanlık fiyatlarıyla öyle olmayacağı görülmüş oldu” yanıtını verdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.