Son dakika: Tanzanya Cumhurbaşkanı Türkiye’de! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Son dakika: Tanzanya Cumhurbaşkanı Türkiye’de! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.04.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle: Bu ziyaret iki ülke arasında bir dönüm noktası olacak. Ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde çabalarımızı bu yönde yoğunlaştıracağız. Yarın İstanbul’da düzenlenecek Türkiye Tanzanya iş forumu bu açıdan önemli bir adım olacaktır. Ülkeyi baştan başa saracak demiryolu projesinin büyük bir kısmının bir Türk şirket tarafından inşa ediliyor olması bizim için gururdu.

TERÖRLE MÜCADELE

Görüşmelerimizde terörle mücadeleyi de ele aldık. Terör örgütleri arasında ayrım yapmayan Türkiye bu konudaki deneyimlerini de paylaşmıştır. FETÖ terör örgütü ile mücadele kapsamında Tanzanya’dan beklentilerimizi paylaştık. İnşallah bu görüşme sonrasında Tanzanya tarafından da etkili ve somut adımlar göreceğiz. Afrika kıtasının gönlümde hep müstesna bir yeri oldu. Kıtaya 50’den fazla ziyaret gerçekleştirdim. Kıtayla ilişkilerimizi geliştirme kararlılığımız bakidir. Dünya 5’ten büyüktür şiarımızın Afrika dostlarımızdan da yankı bulması doğru yolda olduğumuzun işaretidir.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Son dakika: Tanzanya Cumhurbaşkanı Türkiye'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan’ı resmi törenle karşıladı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.