İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Sena Elest Akıncı

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Sena Elest Akıncı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.03.2024
A+
A-

Sena Elest Akıncı, İstanbul’un yerel seçimlerinde bağımsız başkan adayı olarak karşımıza çıkıyor. 2000 yılında İstanbul’da doğmuş olan Sena, Edirneli bir babanın ve Yozgatlı bir annenin üç çocuğundan en büyüğüdür. Ailesi, işçi bir baba ve ev hanımı bir anneden oluşmaktadır.

İki kız kardeşi vardır; biri üniversite sınavına hazırlanırken diğeri henüz ilkokul 2. sınıftadır. Sena, Tuzla’da mütevazi bir hayat sürmüş ve ilk ve orta öğrenimini burada tamamlamıştır.

Daha sonra meslek lisesine giderek kimya bölümünden mezun olmuş olan Sena, üniversite eğitimi için İzmir’e gitmiştir. Ancak, dünyayı kasıp kavuran pandemi dönemi başladığında, eğitimi aksamış ve pandemi mağduru öğrenciler arasına katılmıştır. Bu süreçte İstanbul’a geri dönen Sena, aile ekonomisine katkı sağlamak adına çeşitli sektörlerde iş deneyimleri yaşamıştır. Halen üniversite eğitimine devam etmektedir.

Lise yıllarından itibaren Sena, yaşadığı şehir olan İstanbul’u daha yaşanabilir hale getirmek için çeşitli projeler geliştirmiş ve bu projeleri yakın arkadaşlarıyla paylaşmıştır. 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde, Sena Elest Akıncı, kariyerine halkına hizmet etme amacını da ekleyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için aday olmuştur.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.