Vitor Pereira’dan Arda Güler yorumu! ‘Hiç şüphem yok’

Suudi Arabistan ekiplerinden Al Shabab’ı çalıştıran Vitor Pereira suskunluğunu bozdu. Fenerbahçe dönemini anlatan Portekizli teknik direktörün Arda Güler ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Vitor Pereira’dan Arda Güler yorumu! ‘Hiç şüphem yok’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.03.2024
A+
A-

Fenerbahçe’nin eski teknik direktörlerinden Vitor Pereira, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Futbola sürekli ihtiyaç duyduğunu belirten Vitor Pereira, Endrick ve Arda Güler ile ilgili şu sözleri dile getirdi:

“Zamana ihtiyaçları var ama Real Madrid profiline sahip oyuncular olduklarından hiç şüphem yok.”

Suudi Arabistan’daki ikinci döneminde daha iyi ortama sahip olduğunu belirten Portekizli teknik direktör, “Daha iyi bir organizasyon, daha iyi çalışma koşulları, daha iyi sahalar buldum. Ayrıca daha iyi oyuncular ve antrenörler. Kısacası daha rekabetçi bir lig” dedi.

Suudi Arabistan’daki yatırımların amacının Dünya Kupası organizasyonu olduğunu vurgulayan Vitor Pereira, “Ligi geliştirmek için çalıştıklarını açıkça görebilirsiniz. Yine de daha iyi bir altyapıya yatırım yapmaya devam etmeli, işe aldıkları profesyonellerin kalitesini arttırmalı, akademiler ve A takımlar için antrenörlerin eğitimine yatırım yapmalılar. Ancak gelişmek istediklerini gösteren adımlar atıyorlar. On yıl önceki şartlarla karşılaştırdığımda, birbiriyle hiçbir alakaları olmadığını görüyorum. Bu gelişme işaretinin bana göre en büyük göstergesi Dünya Kupası organizasyonu. Nihai hedef Dünya Kupası ve koşulları iyileştirerek kaliteli bir Dünya Kupası düzenlemek için her şeyi deneyecekler” diye konuştu.

Çin’deki dönemini anlatan Vitor Pereira, “Çin’de üç yıl çalıştım. Oyunculara ve antrenörlere çok yatırım yaptılar ancak güçlü bir takıma sahip olmanın, kariyerinin sonuna gelen yabancı oyuncuları almaktan geçtiğini düşündüler. İstedikleri sonuçları alamadılar. Sonra buna Kovid de eklendi. Bu da yatırımları durdurmalarına neden oldu ve projeler yarıda kaldı. Ayrıca Çin’de bana göre akademiler konusunda açıkça bir eksiklik vardı” ifadelerini kullandı.

Farklı ülkelerde çalışmanın yönetim tarzını etkileyip etkilemediği yönündeki soruya Portekizli teknik direktör şu cevabı verdi:

“Bugün daha donanımlı bir teknik direktörüm. Bana göre, çalıştıkları bağlamları anlayanların başarılı olma olasılığı daha yüksek. İçinde bulunduğunuz ligin kültürel ve spesifik özelliklerini hızlı bir şekilde anlarsanız, diğerlerini sizi takip etmeye ve kazanmaya ikna etme şansınız da o kadar artar. Çalışmalarımı büyük bir Avrupa kulübü olan Porto’da yaptım. Her zaman kazanmak için çalıştım. Kazanmak ve baskıyla başa çıkmak için sekiz yıl oradaydım. Arabistan’da futbolu seviyorum ama Porto, Fenerbahçe ya da Olympiakos’daki gibi bir baskı hissetmiyorsunuz. Yine de tutkuyu hissedebiliyorum. Benim yakıtım, tutku. Bunu hissetmeye ihtiyacım var. Bu yüzden kariyer kararlarım neredeyse hep bu tür bağlamlara dayanıyor. Ben futbolu böyle yaşıyorum. İçimde kelebekler uçuştuğunu hissettiğim anda çok mutlu oluyorum ve en iyimi ortaya koymak için ihtiyacım olan enerji bu.”

Gittiği her ülkeye uyum sağlamak zorunda olduğunu belirten Vitor Pereira, “Uyum sağlamak zorundasınız. Fiilen değiştirebileceğiniz şeyler var, kabul etmeniz ve adapte olmanız gereken başka şeyler de var. Örneğin Suudi Arabistan’da antrenmanı ve işinizi düzenleme şeklinizi büyük ölçüde etkileyen dini bir konu var” dedi.

Sevilla ve Almeria ile görüştüğünü vurgulayan Vitor Pereira, “Evet, Sevilla ile yakındık. Sevilla ve Almeria ile görüşmelerim oldu. Doğru zaman değildi, imzalamaya çok yakındık ama Sevilla başka birini tercih etti. Almeria’da ise hayır diyen bendim. Hedeflerim için uygun bir proje olmadığını anladım. Sevilla, harika bir kulüp, projelerini gerçekten beğendim ama sonunda başka bir teknik adamda karar kıldılar” açıklamasını yaptı.

Arda Güler ile ilgili soruya cevap veren Vitor Pereira, “Arda Güler 16 yaşındayken birlikte çalışma ayrıcalığına sahip olduğum bir çocuk. Küçük bir çocuktu, bugün bile bir çocuğun yüzüne sahip. Muazzam potansiyele sahip başka oyuncular gibi onun da kendisini diğerlerinden ayıran bir özelliği var, o da yetenek ve kişilik. Madrid’de bir döneme damga vuracağından hiç şüphem yok” şeklinde konuştu.

Kariyerine dair planlamadan da bahseden Vitor Pereira, “Genelde eldeki kuşun, havadaki iki kuştan daha iyi olduğunu söylerim. Ama hedefimde büyük bir Avrupa Ligi var. Kendimi iyi hissediyorum ve büyük bir Avrupa liginde teknik direktörlük yapmak için gelecek projeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.