Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan metro açılışında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Açılış Töreni’nde konuşma yapıyor.

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan metro açılışında önemli açıklamalar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.01.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; İstanbul Havalimanı ile Gayrettepe arasında kesintisiz metro ulaşımını sağlıyoruz. Gayrettepe-Kağıthane metrosu İstanbullu kardeşlerimizin hayatını fevkalede kolaylaştıracaktır.

Günlük yolcu kapasitesi 600 bin kişidir.

Hattımızın devreye girmesiyle birlikte İstanbul Havalimanı-Gayrettepe 30 dakika, Taksim-İstanbul Havalimanı arası 41 dakika, Taksim-Göktürk arası 26 dakikaya inecektir. İstanbul’daki raylı sistem uzunluğu 338,5 kilometreye çıkıyor.

Biz söylediğimiz zaman yaparız. Ortada bırakmayız.

Biz hızlı tren hatlarını nasıl yaptıysak, aynı şekilde İstanbul’da da bunu yaptık. Raylı sistem projelerinde sinyalizasyon sistemi hattın beynidir. Aselsan-TÜBİTAK iş birliği ile artık başkalarına bağımlı olmaktan kurtuluyoruz. Akıllı sinyal sistemlerini TÜBİTAK geliştirdi. Biz yapıyoruz. Dışarıdan ithal yok. Sürücüsüz metro araçları da Ankara Sincan’daki fabrikada üretiliyor.

Bundan sonra hangi alanda olursa olsun hayata geçirdiğimiz her projede yerli ve milli teknolojilerin payının artırılmasını sağlayacağız.

‘2 günü birbirine eşit olan ziyandadır’ anlayışına sahip inancın mensuplarıyız. Kimin ne dediğine bakmadan, şehirlerimizin ihtriyaçlarını gidermeyi, sıkıntılarına çözüm bulmayı ana hedef olarak görüyoruz. Millete efendilik olmaz, hizmetkarlık olur.

Siyasette de parolamız vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet vermektir. Millete tepeden bakanlar, millete kibirli, nobran davrananlar siyasette kaybetmeye mahkumdur. 31 Mart akşamı bunları göreceğiz. 

Vatandaşımızın ‘Allah ondan razı olsun’ duasını her türlü siyasi ve dünyevi hesabın üstesinde görüyoruz.

Elbette her kul gibi bizim de eksiğimiz, hatamız olabilir. Tüm emeklerimize, çabalarımıza rağmen gerçekleştiremediğimiz husular çıkabiliyor. Ama şartlar ne olursa olsun ülkeye ve millete hizmet mücadelesinden asla vazgeçmiyoruz. Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda sabırla yürümeyi sürdürüyoruz.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.