Son dakika: İsrail’den Hamas’a Beyrut’ta suikast! 4 kişi hayatını kaybetti

Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde meydana gelen patlamada aralarında Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri’nin bulunduğu 4 kişi hayatını kaybetti.

Son dakika: İsrail’den Hamas’a Beyrut’ta suikast! 4 kişi hayatını kaybetti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.01.2024
A+
A-

 

Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde yer alan Dahiyeh’de patlama meydana geldi. Patlamada, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı 57 yaşındaki Salih El Aruri ile 3 kişi hayatını kaybetti. Hamas, El Aruri’nin patlamada hayatını kaybettiğini doğruladı.

Lübnan basınında yer alan haberlerde, patlamanın İsrail’in düzenlediği SİHA saldırısı nedeniyle meydana geldiği ve Hamas’a ait ofisin hedef alındığı ifade edildi. İsrail tarafından ise henüz saldırıyla ilgili açıklama yapmadı.

“Esirler ancak şartlarımız yerine getirilirse serbest bırakılacak”

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye açıklamalarda bulundu. Haniye, İsrail’in yenilginin eşiğinde olduğunu Hamas’ın zaferinin yakın olduğunu belirterek, Hamas ve diğer grupların liderlerinin ve üyelerinin bu nedenle moralinin yüksek olduğunu aktardı.

Gazze Şeridi’nde tutulan İsrailli esirlere değinen Haniye, “Esirler ancak şartlarımız yerine getirilirse serbest bırakılacak” ifadelerini kullanarak, “Düşman, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısında her şeyi en üst düzeyde barbarlık ve vahşetle ihlal etmiştir” dedi.

Haniye, İsrail zulmüne rağmen Kudüs ve Batı Şeria’daki Filistinlilerin de İsrail’in karşısında dimdik durmaya devam ettiğini ifade etti.

Öte yandan, İsrail-Filistin arasında Katar, Mısır ve ABD arabuluculuğunda yeni bir esir takası ve ateşkes anlaşması sağlanmasına ilişkin yürütülen diplomatik çabalar devam ediyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.