ABD’nin gündemine bomba gibi düşen karar! Trump aday olamayacak mı?

Colorado Anayasa Mahkemesi, Donald Trump’ın bu eyalette düzenlenecek Cumhuriyetçi parti ön seçimlerine 6 Ocak 2021’deki “kalkışmaya dahil olduğu için” başkanlığa uygun olmadığına ve eyalette seçimlere katılamayacağına hükmetti. Karar ABD gündemine bomba gibi düştü. Trump’tan karara tepki gecikmedi.

ABD’nin gündemine bomba gibi düşen karar! Trump aday olamayacak mı?
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.12.2023
A+
A-

ABD’de Colorado Yüksek Mahkemesi, eski Başkan Donald Trump’ın 6 Ocak Kongre baskınında yer aldığı gerekçesiyle eyaletteki başkanlık yarışına katılamayacağına karar verdi. Karar ABD gündemine oturdu. Trump’ın bu kararı ABD Anayasa Mahkemesi’ne götürecek. Peki ABD’de şu an ne konuşuluyor?

CNN TÜRK Washington temsilcisi Yunus Paksoy kararla ilgili olarak ABD’de son durumu aktardı. Yunus Paksoy yaptığı değerlendirmede, “ABD tarihinin en tartışmalı ve en kayda değer kararlarından biri. Mahkeme direkt seçimlere etki edecek karar verdi. Bu karar diyor ki, ‘Donald Trump başkan olduğu dönemde ABD kongresi baskınında devlete karşı başkaldırmaya katıldı. Başkanlığa aday olamaz.’ ABD’ye karşı ayaklanmaya katılan birinin sivil ya da askeri görev alamayacağını söyleniyor. Ülke zaten ikiye bölünmüş haldeydi. Birincisi buna karar veren eyalet federal bir anayasa. Donald Trump bu suçtan hüküm giydi mi hiç giymedi. Sadece bu haber veriliyor, ülke bu habere odaklanmış durumda. Zaten hapis cezasıyla karşı karşıya kalan bir başkan. Trump’ın seçimlere girmemesi için birçok yargı davası görüyoruz.” dedi.

ABD'nin gündemine bomba gibi düşen karar! Trump aday olamayacak mı?

Trump’ın tepkisini açıklayan Paksoy, “Kendisi de ilk tepkisini gösterdi, ‘Biden demokrasi için bir tehdittir anketlerde onu yeniyoruz.’ Trump çok tepkili. ABD seçimlerine bir yargı müdahalesi mi var? Artık bu soru daha yüksek sesle soruluyor. Mahkeme mahkeme dolaşan bir eski başkan ve başkan aday adayı görüyoruz. Trump’ın şu an aday olmasının önünde hiçbir engel yok. ABD Anayasa mahkemesi nasıl karar verecek” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.