Bakan Fidan: Ateşkesle arada sadece ABD var

Gazze’deki ateşkes beklentilerini değerlendiren Dışişleri Bakanı, ABD’nin uluslararası kamuoyunun alacağı kararlara engel olmamasını bekliyoruz dedi.

Bakan Fidan: Ateşkesle arada sadece ABD var
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.12.2023
A+
A-

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’de devam eden İsrail katliamı ve ateşkes beklentilerine dair konuştu.

Türkiye’nin savaşın durması ve kalıcı barışın sağlanması için çabalarının devam edeceğini aktaran Bakan Fidan, yarın Norveç’in başkenti Oslo’da birçok Avrupa ülkesiyle görüşmeler yapacağını söyledi. Fidan’ın verdiği bilgiye göre, Oslo’da İsveç, Finlandiya, Danimarka, İzlanda, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg gibi ülkelerin temsilcileriyle Gazze’deki son durum ele alınacak.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki son oylamaya değinen Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze’de derhal ateşkes sağlanmasını talep eden karar için 153 ülkenin ‘evet’ oyu verdiğini hatırlattı, “Biliyorsunuz benzer bir karar daha önce sadece 121 oyla kabul edilmişti. Arada geçen sürede ciddi bir artış oldu” deyip ekledi:

“Evvelce çekimser kalan veya aleyhte oy kullanan birçok ülkenin de Filistin’in yanında durma kararı aldığını gördük. Bu uluslararası camianın zulmün bitirilmesi yönündeki iradesini açıkça gözler önüne sermekte. İsrail’i destekleyenlerin bu tabloyu iyi anlaması gerekiyor. Ancak bu da yetmiyor. ABD’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin alacağı kararlara daha fazla engel olmamasını bekliyoruz. Şu anda Gazze’de ateşkes ile katliam arasında sadece ve sadece Amerika Birleşik Devletleri duruyor. Bizim ve uluslararası toplumun mesajı net. Filistinliklere uygulanan zulüm sona ermeli, hemen ateşkes ilan edilmeli, barış süreci başlatılmalıdır.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.