Hande Fırat basın toplantısında yaşananları anlattı: Erdoğan’ın sözlerini hazmetmeleri zaman alacak

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Scholz’un görüşmesi öncesi yapılan basın toplantısında yaşananlarında detaylarını aktardı.

Hande Fırat basın toplantısında yaşananları anlattı: Erdoğan’ın sözlerini hazmetmeleri zaman alacak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.11.2023
A+
A-

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, basın toplantısında yaşananları şu sözlerle aktardı: Almanya’nın tarihte kendi yaptıklarını, İsrail başka bir millete yapıyor. Hamas’ı terör örgütü olarak gören Almanya topraklarında PKK ve FETÖ terör örgütüne ev sahipliği yapan bir ülke. Sanırım basın mensubu bunların hepsini biliyordur ama işine gelmediği için bu soruyu sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da tavrını net bir şekilde ortaya koydu. Bu arada biz de soru soramadık. Provokasyon nitelikli sorudan sonra Türkiye’den gelen gazeteciler el kaldırdı. Biz de sorardık, gerçekleri açık açık sorardık. Alman basının bir kısmında farklı bir bakış açısı ile gelmiş.

Ben bağırdım söz hakkı verilmedi. Soruyu duyduğum an rahatsız oldum. Almanya’nın geçmişini rahat konuşmadığını biliyoruz. Terör örgütü derken Hamas’a ülkenizde terör örgütlerini ağırlıyorsunuz. Bundan dolayı vicdanınız rahat mı? Diye sorardım. Ama bize Almanlar tarafından söz verilmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini hazmetmeleri zaman alacak. Sindirirler.

Esmelerine gürlemelerine bakmayın, kapılı kapılar arkasında başka şeyler söyleniyor. Bizim elimiz kolumuz bağlı, biz sizin gibi açık konuşamıyoruz diyen Alman yetkililer var. Şimdi isim veremeyeceğim. Dinlemeyeni bilmeyen, anlamak istemeyen, tarihi bagajından dolayı doğruları söyleyemenler yazıp çiziyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.