Öncelikle kampüslerde yeni yurtlar açılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2 Ekim’de açılan yükseköğretim dönemiyle birlikte bir kez daha yurt kapasiteleri ve bunların ek yataklarla yüksek gösterildiği şeklinde eleştiriliyor. Bakanlığın önümüzdeki dönem projeksiyonlarında ise yatak kapasite artışının sadece 30’da 1’inin halihazırdaki yurtların yenilenmesiyle yapılacağı planlandı. Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü, yükseköğretimdeki yurt talebini karşılamada rekor üstüne rekon kırarken, pek çok kurumda 6 kişilik odaların 8 kişiliğe çıkmasına varan kararlar alındı.

Öncelikle kampüslerde yeni yurtlar açılacak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.11.2023
A+
A-

HANDE ATILGAN / Ankara – Yatak sayısı yeni yurt sayısından daha hızlı artarken, Bakanlık önceliği bu kez yeni yurtlar açmaya verdi. 2024 itibariyla “yeni açılacak yurt yatak kapasitesi” yıllık 30 bin olarak hedeflenirken, “yenilenen yurt ve yatak kapasiteleri” ise bin seviyesinde bırakıldı.

Bakan Osman Aşkın Bak da konuya ilişkin eleştirileri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmelerinde yanıtladı. Yurt planlamasının sıklıkla ifade edildiği gibi 8 milyon genç için değil, örgün eğitimdeki 4 milyon 70 bin 850 ögrenci için yapıldığını vurgulayan Bak, yeni planlamaların okul kampüslerinde bina yapımı için olduğuna işaret etti. Kampüs içi yerleşimlerin kurumları mali olarak zorladığını belirten Bak, bunun için gereken yerlerde “ek bütçe desteği” sağladıklarını ifade etti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.