BM Genel Sekreteri Guterres: Kimse güvende değil

İsrail Savunma Kuvvetleri, kara operasyonları ve devam eden bombardımanlar ile sivilleri, hastaneleri, mülteci kamplarını, camileri, kiliseleri ve barınaklar da dahil olmak üzere BM tesislerini vuruyor. Kimse güvende değil. dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres: Kimse güvende değil
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.11.2023
A+
A-

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, “İsrail Savunma Kuvvetleri, kara operasyonları ve devam eden bombardımanlar ile sivilleri, hastaneleri, mülteci kamplarını, camileri, kiliseleri ve barınaklar da dahil olmak üzere BM tesislerini vuruyor. Kimse güvende değil. Gazze çocuklar için mezarlığa dönüşüyor. Her gün yüzlerce kız ve erkek çocuğunun öldürüldüğü veya yaralandığı bildiriliyor. Kuruluşumuzun tarihindeki herhangi bir döneme kıyasla daha fazla Birleşmiş Milletler çalışanı öldürüldü. Yakıt olmazsa kuvözdeki yeni doğan bebekler ve yaşam destek ünitesindeki hastalar ölecek.” dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres: Kimse güvende değil

‘GAZZE’YE ATOM BOMBASI ATMAK OLASILIKLARDAN BİRİ’

İsrail Kültür Mirası Bakanı Amichai Eliyahu, Kol Berama Radyosu’na verdiği röportajda, bölgeye atom bombası atılıp atılmayacağı sorusuna, “Bu olasılıklardan biri” yanıtını verdi. Eliyahu, bu skandal açıklamasının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından hükümet toplantılarından süresiz uzaklaştırıldı.

BM Genel Sekreteri Guterres: Kimse güvende değil

“NETANYAHU, BAKANIN GÖREVİNE HEMEN SON VERMELİ”

Eliyahu’nun bu açıklamaları İsrail tarafında da tepki çekti. Muhalefet lideri Yair Lapid, bakanı eleştirerek “Sorumsuz bir bakanın yaptığı korkunç ve çılgınca bir açıklama” ifadesini kullandı. Eliyahu’nun açıklamalarının İsrail’in uluslararası imajına zarar verdiğini sözlerine ekleyen Lapid, “Hükümette aşırılık yanlılarının bulunması, bizi ve hedeflerimizi tehlikeye atıyor. Netanyahu, bakanın görevine hemen son vermeli” dedi.

Eleştirilerin ardından geri adım atan Eliyahu ise, bölgeye atom bombası atılması yönündeki açıklamalarının mecazi olduğu öne sürdü.

BM Genel Sekreteri Guterres: Kimse güvende değil

FİLİSTİN’DE CAN KAYBI 10 BİNİ AŞTI

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun saldırılarını yoğunlaştırdığı Gazze Şeridi’nde hayatını kaybeden Filistinli sayısının 4 bin 104’ü çocuk olmak üzere 10 bin 22’ye ulaştığı ifade edildi.

BM Genel Sekreteri Guterres: Kimse güvende değil

İNTERNET VE TELEFON HİZMETLERİ KESİLDİ

Gazze Şeridi’nde bir kez daha internet ve telefon kesildi. Filistin Telekomünikasyon (PALTEL) şirketi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nde İsrail tarafından iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiği duyurularak, “Daha önce yeniden bağlanan ana hatların İsrail tarafından tekrar kesilmesi nedeniyle Gazze Şeridi ile tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz” denildi.

BM Genel Sekreteri Guterres: Kimse güvende değil

‘ÜRDÜN, FİLİSTİNLİLERİ SÜRGÜN GİRİŞİMİNİ SAVAŞ İLANI SAYACAKTIR’

Ürdün Başbakanı Bisher Khasawneh, Filistinlilerin Gazze’den çıkarılmasının Ürdün’ün “kırmızı çizgisi” olduğunu ifade ederek, “Ürdün Filistinlilere yönelik sürgün girişimini savaş ilanı sayacaktır. Yer değiştirme, yeni bir Nakba olmayacaktır. Yeniden yerleşim ya da alternatif bir vatan olmayacaktır” dedi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırganlığına karşın Ürdün’ün tüm seçeneklerinin “masada” olduğunu sözlerine ekleyen Ürdün Başbakanı, İsrail’in eylemlerinin, uluslararası insani hukukun “açıkça ihlali” olduğunu dile getirerek “İsrail’e Filistinli sivilleri öldürme ‘izni veren’ bu cezalandırılmama ve koruma sona ermeli” dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres: Kimse güvende değil

‘ABD, BİZE ATEŞKES MESAJI GÖNDERDİ’

İran, ABD’nin kendilerine İsrail ve Filistin arasında ateşkes istediklerine dair mesaj gönderdiğini açıkladı. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan gazetecilere yaptığı açıklamada, “ABD, 3 gün önce başka bir ülke aracılığıyla bize ateşkes istediği yönünde mesaj gönderdi. Ancak uygulamada Gazze’deki soykırımı ve savaş suçlarını destekliyorlar” dedi.

 

‘DERİN ENDİŞELERİ BİLİYORUZ’

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Buradaki derin endişeleri biliyoruz. Gazze’deki korkunç bedeli görüyoruz. Filistinlilerin, masum sivillerin ödediği bedeli görüyoruz. Buradaki endişeyi paylaşıyoruz ve her gün çalışıyoruz bu konuda” dedi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.