MEB’in eğitim tırı 7 bölgeyi gezecek

Türkiye’nin 100 yıllık eğitim tarihini dijital sanatla anlatan “Köklü Mirastan Türkiye Yüzyılı’na” temalı gezici eğitim tırı, Üsküdar’da yolculuğuna başladı.

MEB’in eğitim tırı 7 bölgeyi gezecek
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.11.2023
A+
A-

EĞİTİM SERVİSİ – Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gezici tırın içindeki görüntülerin etkileyici olduğunu söyledi. Çocuklar ve gençlerin faydalanabileceği güzel bir etkinlik olduğunu vurgulayan Tekin, “Bu tırda görebilecekleri çok kısa bir an ama buradan çıktıktan sonra hem geçmişten almaları gereken dersleri hem de gelecekle ilgili vizyonlarını ve beklentilerini yeniden revize edeceklerdir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 7 bölgeyi gezecek tır, turunu 24 Kasım’da Ankara’da tamamlayacak.

 Etkinlikteki robotla da sohbet eden Tekin, robota “En sevdiğin renk ne?”, “Boyun kaç?” ile “Hangi kodlama diliyle yazıldın?” gibi sorular yöneltti.

Prim sorunu çözülecek

Bakan Yusuf Tekin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara’da dün düzenlenen Türkiye Eğitim Meclisi Toplantısı’na katıldı. Tekin, burada yaptığı konuşmada “Özel okullarda çalışan öğretmenlerin SGK primlerinin kamudaki gibi kamu tarafından en azından aynı oranlara düşürülmesi başta olmak üzere birçok problemi de Bakanlar Kurulu nezdinde gündeme getirdim. Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı yürütüyoruz, inşallah çözeceğiz” dedi. 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.