Hakan Fidan’dan Gazze açıklaması: Savaş durdurulmalı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan’da düzenlediği basın toplantısında Gazze’de devam eden savaş durdurulmalı dedi.

Hakan Fidan’dan Gazze açıklaması: Savaş durdurulmalı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.10.2023
A+
A-

Bakan Fidan’ın açıklamalarının satır başları şöyle; Gazze’de devam eden dramın durdurulması, sivil halkın etkilenmemesi için alınacak tedbirleri görüşüyoruz. Özellikle Gazze’deki nüfüsa insanı yardımların ulaştırılması konusunda bölge ülkeleriyle yoğun bir temas içindeyiz. Türkiye olarak başta Mısır olmak üzere yakın iş birliği yürütüyoruz.

Barış için nasıl adımlar atılabilir onun için çalışıyoruz. Bu savaştan daha büyük bir savaş da çıkabilir, tarihi bir barış da olabilir. Cumhurbaşkanımız da barış için çalışmalar yapıyor. Neredeyse uluslararası bir kabul haline gelmiş iki devletli bir çözüm için dünyanın bu konuda adım atması gerekir.

Filistin Devleti’nin kurulması ertelendikçe bölgeye barış gelmeyecektir. Son olaylar bunun kanıtlayıcısı olmuştur. Yarın Cidde’de İİT Dışişleri Bakanları olağanüstü toplantısı yapılacak. Türkiye olarak ikili ve çoklu görüşmelerde gerçekleri söylemekten geri durmuyoruz.

Bu savaşta daha büyük bir savaşlar çıkabileceği gibi tarihi bir barış da çıkabilir.

Başta bu tanımlamaların değişmesi lazım. Birisinin toprağına el koyuyorsunuz. Buna da bir terim buluyorsunuz. ‘Yerleşimci diyorsunuz, bunun adı hırsızlıktır.

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.